Dag van de Moedertaal 2024 op L1 

Allemaal kijken! Vanavond een speciale tv-uitzending op L1 over de Internationale Dag van de Moedertaal en ’n aantal projecten in de kijker. Ook op L1 radio is vanalles terug te beluisteren.

Ieder jaar wordt door de UNESCO op 21 februari de Internationale Moedertaaldag gevierd. Deze dag staat in het teken van de taalkundige en culturele diversiteit en de meertaligheid.

Er vinden diverse lokale projecten plaats om de Dag van de Moedertaal te vieren. Een kleine greep hieruit:

Veldeke Limburg vierde samen met L1 Radio-programma Plat-eweg deze bijzondere dag. Aan de hand van filmpjes laten de verschillende Veldeke kringen zien hoe ze omgaan met de jeugd. 

Van Lei publiceerde een video om de talige diversiteit te laten zien en roept iedereen, maar met name de jeugd, op om zich te uiten in het dialect, op welke manier dan ook. 

LIMx zette een extra aflevering van de podcastserie KEENDERBEUK online waarin Astrid Frusch het kinderboek ’t Floortje in d’r Jajajaad, voorleest. 

Om de Heerlense moedertaal te vieren organiseert SCHUNCK bibliotheek in samenwerking met Veldeke Limburg op deze dag de Te Gek Dialek Daag. Van theatervoorstellingen tot museumrondleidingen, het wordt een dag met een bomvol dialectprogramma voor jong en oud! Zint v’r uch da? Meer informatie vind je hier

Kijk afleveringen van het Klokhuis terug over dialecten en tweetaligheid.

Ben jij met iets tofs bezig op het gebied van Limburgse taal? Laat het ons dan weten via info@hoesveurtlimburgs.nl.  

Megafoon