Terugblik Symposium ’Bevordering en verankering van de Limburgse taal’

Afgelopen vrijdag is de website van ’t Hoes veur t Limburgs gelanceerd. De presentatie vond plaats tijdens het Symposium voor de ‘Bevordering en verankering van de Limburgse taal’ in het Gouvernement in Maastricht. Dit symposium stond in het teken van het behoud, de bevordering en de versteviging van het gebruik van de Limburgse taal in diverse domeinen van de samenleving. 

De dag werd voorgezeten door Frans Pollux. Gedurende het symposium werd je (politicus, (taal)ambtenaar, wethouder, Limburgse taalpartner en/of betrokken belangstellende) langs een aantal diverse domeinen geleid, zoals de Limburgse taal binnen taalbeleid, de kinderopvang en gemeentes. 

Met de lancering van de website zet ’t Hoes veur ’t Limburgs een volgende stap. Ook zet ’t Hoes haar lopende projecten (zoals de pilot ‘Zjuulke’ in de kinderopvang, het 3M project in het basisonderwijs en de Lt2-methode) voort in 2024. Daarnaast zal ’t Hoes in de loop van 2024’, naast digitale aanwezigheid, ook fysiek te bezoeken zijn op een nieuwe locatie. Volg de ontwikkelingen via de website. 

Gaef gaas!