Leef Limburgs Midden-Limburg in de schijnwerper bij TV Ellef

De leergang Leef Limburgs, ook bekend als ‘Limburgs als tweede taal’ (LT2) is een hoogwaardige cursus Limburgs voor Nederlandstaligen uit alle delen van het land en Limburgers die het eerder niet hebben kunnen leren. De cursus richt zich op de communicatieve vaardigheden: luisteren en spreken. De cursus bevat 10 alledaagse thema’s: voorstellen, hobby’s, werk, op reis, gezondheid en meer en is gevuld met o.a. cultuur, historie, muziek, audio- en beeldmateriaal.

Op 9 januari waren de enthousiaste hertalers van de Midden-Limburgse variant van de LT2-leergang te gast bij TV Ellef. In deze video licht LT2-coördinator Gino Morillo Morales de algemene achtergrond van de leergang toe, waarna hertaalster en docente Etty Willemse-Kemp ingaat op de Midden-Limburgse variant in Roermond. Afsluitend beeldt een aantal van de hertalers een van de oefeningen uit.

Bekijk hier de uitzending terug.

De cursus in Roermond gaat op 24 februari met een volle groep van start. Bent u geïnteresseerd, wilt u meer weten of op de wachtlijst staan? Stuurt u gerust een e-mail naar info@hoesveurtlimburgs.nl

Ook op andere plekken gaat de cursus van start. Bekijk daarvoor de agenda.

Meer informatie

 

Leren